Videot ovat oiva tapa oppia uutta

Monet ajattelevat, että videoiden katselu on eräänlaista ajanvietettä samaan tapaan, kuten esimerkiksi television katselu. Toki videoiden katselu onkin monelle viihdettä, sillä videoita on nykypäivänä niin paljon ja niin monenlaisesta aiheesta. Mutta videot voivat myös opettaa, ja auttaa esimerkiksi jossain vaikeassa ongelmassa, jota on yrittänyt selvittää jo pitkään. Mutta miksi näin on? Ja mistä nämä kyseiset videot löytää? Perehdytäänpä aiheeseen hieman syvemmin.

Mistä opettavia videoita löytää?

Tähän kysymykseen ei ole suoranaista vastausta, sillä internet on täynnä videoita, ja jokainen voi ladata videonsa eri suoratoistopalveluihin, striimauspalveluihin tai esimerkiksi vaikka omalle nettisivulleen. Toki kaikista tunnetuin nettisivu videoille on YouTube. YouTubessa on todella suuri määrä videoita miljoonasta eri aiheesta.

Avain on tiedon etsimisen osaaminen. Pitää osata siis etsiä tietoa itse eri hakusanoilla, jotta löytää videoita aiheesta, josta haluaisi oppia jotain. Jos ei löydä heti etsimäänsä, niin kannattaa esimerkiksi vaihdella lauseen sanojen paikkaa, tai vaihtaa joitakin sanoja erilaiseksi jos mahdollista. Jos ymmärtää englannin kieltä, niin kannattaa ehdottomasti etsiä videoita englanniksi, sillä sisältöä on saatavilla paljon laajemmin englannin kielellä, kuten arvata saattaa.

Videot apuna arjessa

Videot ovat siis nykyaikana hyvin opettavia työkaluja, joita kannattaa todellakin käyttää hyödyksi. Ammattilaiset sekä monet muut ihmiset lataavat videoitaan eri aiheista eri nettisivuille ja sovelluksiin joka ikinen päivä.

Esimerkiksi jos autoon tulee joku ongelma, niin silloinhan normaalisti ihminen vie autonsa korjaamolle, jossa huoltomiehet korjaavat auton, ja laskuttaa asiakasta tehdystä työstä sekä osista. Mutta jos autossa on jokin vähän yksinkertaisempi vika, niin voi olla järkevää etsiä videoita miten vian saa korjattua, ja voi säästää selvää rahaa tekemällä työ itse. Toki osat pitää ostaa, mutta työn hinnan voi laittaa säästöpossuun.

Opettavat videot eivät rajoitu kuitenkaan pelkästään autoihin, vaan myös esimerkiksi ruoanlaittoon, koodaamiseen, treenaukseen, kutomiseen, meikkaukseen ja lista vain jatkuu ja jatkuu, eli kannattaa ottaa kaikki mahdollinen hyöty irti nykyajan teknologiasta, ja voit oppia jo tänään jotain uutta sekä hyödyllistä.

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *