Eläinten hoitovinkit kätevästi videolta

Monilla suomalaisilla on lemmikkejä ja niillä on lukuisia erilaisia tarpeita. Nykymaailmassa liikkuu melkoisesti tietoa siitä, mikä on lemmikille hyväksi ja mikä ei. Tämän tiedon laatu on vaihtelevaa ja nykyään on tärkeää oppia tunnistamaan jo varhaisessa vaiheessa sellaiset lähteet, joilla on oikeasti jotain arvoa.

Asiantuntijoihin luotetaan lemmikkien hoidon kohdalla edelleen hyvin – onhan kyseessä elävän olennon hyvinvointi. Parhaimmat ja takuulla oikeat vinkit lemmikin hyvinvointiin saat siis eläinlääkäriltä ja muista virallisista hoitopaikoista. Yksi taho eläimen hyvinvoinnin edistämiseen on myös Zoo.fi -niminen verkkokauppa, josta saat hankittua kaiken tarvitsemasi lemmikin hoitoon näppärästi.

Aina ei tarvitsekaan lähteä kotisohvaansa kauemmaksi ihmettelemään ja moneen melko arkiseen kysymykseen saa hyvin vastauksia netin välityksellä. Lähdekritiikkiä kannattaa harjoittaa vaikkapa tarkistamalla sama asia useasta lähteestä ja katsomalla, pitääkö se paikkansa kaikissa niissä. Tekstin lisäksi myös videoista on nykyisin tullut tärkeitä lähteitä lemmikkien hoitoon.

Ota hyvät kanavat seurantaan jo ennen lemmikin tuloa

Videoiden hyvä puoli on siinä, että niiden avulla näkee selkeästi, mitä kuuluu tehdä vaikkapa koiraa kylvetettäessä. Kuvahan kertoo tunnetusti enemmän kuin yli tuhat sanaa. Lisäksi videon voi keskeyttää juuri siihen kohtaan, jossa on tarvetta mennä vähän hitaammin. Nykyisten nettiselaimien avulla hyödyllisimmät videot voi helposti tallentaa vaikkapa suosikkeihin.

Videoita kannattaa selata jo jonkin verran ennen kuin lemmikki muuttaa taloon. Näin perusasiat eivät tule yllätyksenä tai uutena asiana silloin, kun niitä pitäisi alkaa oikeasti suorittamaan lemmikin kanssa.

Videoilla kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, millaisia tuotteita tai palveluita videon tekijät käyttävät ilman, että mainostavat sitä. Esimerkiksi mainittu Zoo.fi on hyvin varusteltu kauppa, josta saa takuulla yhtä laadukkaat tuotteet kuin tunnetuimmillakin videontekijöillä on käytössään.

Jaa oma tietämyksesi

Kun lemmikin kanssa on viettänyt aikaa jo pidemmän tovin, voi sinulla olla paljonkin kullanarvoisia vinkkejä muille, mutta niiden jakaminen kirjoittamalla voi kuitenkin olla vaikeampaa. Ei hätää, sillä videoblogin eli vlogin aloittaminen on helpompaa kuin uskotkaan. Sosiaalisen median avulla kynnys aloittamiselle on myös melko matala.

Videoita voi laittaa jakoon ihan vain YouTubeen, josta linkkiä on sitten helpompi levittää muiden alustojen kautta. YouTuben etuna on myös se, että pystyt kuvaamaan melko pitkiäkin videoita, joiden myötä pääset syvemmälle aiheeseen, jos on tarvetta. Instagramin, Snapchatin ja Tiktokin etuna on se, että niiden avulla lyhyiden videoiden levittäminen käy helposti ja vähemmällä vaivalla, mutta pidempien videoiden kohdalla täytyykin jo nähdä melkoisesti vaivaa.

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *