Videot jokaisen ulottuvilla – kuinka some on tehnyt jokaisesta vloggaajan

Vielä vähän yli sata vuotta sitten video oli vielä tuntematon käsite – tarkemmin ottaen videota ei silloin ollut vielä keksittykään! Siksi onkin ihmeellistä, kuinka nopeassa ajassa video onkaan lunastanut paikkansa yhtenä suosituimmista mediamuodoista. Suurelta osalta tämän ovat mahdollistaneet älypuhelimet, tai tarkemmin ottaen älypuhelinten video-ominaisuus. Siinä missä aikaisemmin video kuvattiin arvokkaalle filmille ja mahdollisuuksia saada täydellinen otos oli vain yksi, voi kännykän video-ominaisuudella kuvata loputtomasti videota ja ottaa niin monta ottoa kuin tarvitsee. Voiko tämän helpommaksi mennäkään!

Tietyllä tapaa tämä videon yleistyminen ja nopea nouseminen yhdeksi pintamediaksi on tehnyt aivan jokaisesta vloggaajan eli videobloggaajan. Jokainen meistä voi nyt jakaa elämänsä suuria tai vähän pienempiäkin yksityiskohtia somessa seuraajilleen, milloin ja mistä tahansa. Käytössä ei tarvitse olla kuin älypuhelin ja toimiva internet-yhteys videoiden jakamiseksi muille. Useinkaan videoilla ei tarvitse edes olla sen kummempaa pointtia – monesti ne kertovat henkilön jokapäiväisestä elämästä, päivän kulusta, tärkeistä tapahtumista ja muusta tämänkaltaisesta. Myös hauskat lyhytvideot ovat todella suosittua sisältöä.

Sen lisäksi, että videoita käytetään paljon yksityishenkilöiden sisältönä, ovat ne myös yksi tärkeimmistä sisällöntuotannon malleista esimerkiksi somevaikuttajille, jotka tekevät sosiaalista mediaa työkseen. Tämän lisäksi niistä on tullut todella tärkeä työkalu myös yrityksille.

Videot osana CRM-toimintaa yritystoiminnassa

Myös yrittäjät ovat löytäneet tiensä videoiden ihmeelliseen maailmaan. Sosiaalinen media ylipäätään on noussut yhdeksi yrittäjyyden tärkeimmistä työkaluista, sillä siellä toimiminen on suurelta osin täysin ilmaista, mutta se tavoittaa ihmisiä jopa yli 50-kertaisesti maksullisiin kanaviin verrattuna. Sosiaalinen media on paikka, jossa kaikki kuluttajat ovat jo valmiiksi; järkikin sen siis sanoo, ettei tätä markkinointirakoa kannata jättää käyttämättä! Yritykset tekevät monesti someen sekä kuva- että videosisältöä, sillä vaihteleva sisältö pitää seuraajien mielenkiinnon yllä. Etenkin videoilla on merkittävä merkitys myös CRM- eli asiakkuudenhallintatyökaluna, sillä sen avulla voi puhutella asiakkaita henkilökohtaisesti, mikä puolestaan herättää asiakkaan luottamuksen yritystä kohtaan ja saa tämän todennäköisemmin palaamaan yrityksen palveluiden pariin myös toiste. Tyytyväisemmät asiakkaat ja onnistunut asiointi ovat crm asiakkuudenhallinnan avainsanoja.

Filtteröidyt somevideot: siisti työkalu vai omakuvan tuhoaja?

Kun someen tehdään sisältöä, on sen kanssa oltava erityisen tarkkana. Nykyään someen lähes hitsatunomaisesti kuuluvat niin sanotut filtterit dominoivat vahvasti videoita, mutta niiden haitallisuuteen on alettu heräämään yhä enemmän ja enemmän. Kun filtteri muuttaa huomattavasti kasvojen rakennetta, kuten silmien muotoa, huulten ja nenän kokoa ja ihon tekstuuria, muuttuu ihmisen ulkoasu täysin. Ihmisen silmä on kuitenkin pikkuhiljaa tottunut näihin muutoksiin niin paljon, ettemme välttämättä aina edes huomaa, että katsomaamme sisältöä on manipuloitu filttereillä. Siinä missä filtterit voivat saada ulkonäöstään epävarman yksilön tuntemaan paremmuutta itsestään, on niitä alettu ajan saatossa kritioisoimaan huomattavasti siitä, että ne ovat alkaneet vaikuttaa paljon nuorten itsetuntoon suuresti. Kun kaikki ympärillämme näkemämme sisältö on muokattua, vertaamme itseämme haluamattammekin siihen ja tämä aiheuttaa alitajuista itsetuntopainetta. Tästä on monen yrityksen täytynyt ottaa koppia, ja sillä ollaankin saatu aikaan filttereiden vastainen liike, joka korostaa ihmisruumiin luonnollisia avuja. Nyt saavat näkyä rypyt, ihohuokoset ja kehon kurvit: ne ovat kaikki osa ihmisen tavallista elämää!

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *