Äänikirjasta hyvä korvaaja videoiden katseluun?

Videoiden katselu on hauska tapa saada aika kulumaan – olivat kyseessä sitten sosiaaliseen mediaan postatut hauskat kissavideot tai menneitä hetkiä ikuistaneet videot lapsen syntymäpäivistä, omista häistä tai ikimuistoisilta matkoilta, videoiden katselu voi auttaa rentoutumaan. Joskus liiallinen videoiden katselu voi kuitenkaan alkaa väsyttää silmiä, eikä esimerkiksi älylaitteen näyttöä kannattaisi juurikaan katsella ennen nukkumaanmenoa, sillä tutkimusten mukaan älylaitteiden valo voi vaikeuttaa nukahtamista.

Vaikka videoiden katselua ei tarvitse jättää kokonaan pois – niiden katselu kannattaisi vain ajoittaa hyvissä ajoin ennen nukkumaanmenoa – äänikirjojen kuuntelu puolestaan voisi tarjota hyvän korvaajan videoiden katseluun ennen nukkumaanmenoa, sillä äänikirjan kuuntelua varten edes silmiä ei tarvitse pitää auki.

Äänikirjan kuuntelu voi auttaa nukahtamaan

Äänikirjan kuuntelu voi jopa parhaimmillaan auttaa nukahtamaan, sillä äänikirjaa kuuntelemalla on helppo rentoutua. Voit sulkea silmät ja ottaa sängyssä mukavan asennon uppoutuessasi äänikirjan maailmaan. Äänikirjasovellukset tarjoavat tänä päivänä jopa erilaisia uniajastimia, joiden avulla äänikirjat sulkevat itsensä automaattisesti tietyn ajan kuluttua – näin sinun ei tarvitse hapuilla puhelinta unenpöpperössä, jos satut heräämään keskellä yötä äänikirjan jatkaessa menojaan.

Äänikirjan kuuntelun ohella nukahtamista voi avittaa monilla muilla keinoilla – makuuhuoneen lämpötilan laskeminen, puhtaat lakanat, lämmin suihku ennen nukkumaanmenoa ja kevyt illallinen ovat asioita, jotka vaikuttavat monilla ihmisillä unensaantiin. Ennen kaikkea puhelin tai tabletti kannattaa jättää yöpöydälle, jotta näytön sininen valo ei häiritsisi unta.

Äänikirja voi siis parhaimmillaan olla sekä viihdyke että nukkumatti. Jos et ole koskaan aikaisemmin kokeillut äänikirjaa, voit ladata haluamasi sovelluksen Google Play –kaupasta tai AppStoresta. Ennen tilausjaksoon sitoutumista voit kokeilla veloituksetta äänikirjojen kuuntelua ilman sitoumuksia – kuka tietää, ehkä äänikirjojen maailma vie sinut niin mukanaan, ettet voi yksinkertaisesti enää lopettaa!

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *