Videomestarin ABC: näin kuvaat hyvän ja laadukkaan videon onnistuneesti

Nykyään elämän taltioiminen on helpompaa kuin koskaan ennen –

kiitos digitalisaation, ja sen myötä kehittyneiden älypuhelinten, jotka ovat mullistaneet koko ihmiskunnan elämän täysin. Kaikkien muiden upeiden ominaisuuksiensa ohella älypuhelimilla pystyy myös kuvaamaan niin valokuvia kuin videotakin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että parhaallakaan älypuhelimella ei saa aikaan samaa laatua, kuin hyvällä kameralla, vaikka sitä kuinka markkinoitaisiin markkinoiden ykköksenä ja parhaana kamerana koskaan.

Jos siis mielit tehdä, käytä mielellään aitoa kameraa. Paremman puutteessa kännykän videokamerakin toki käy, ei sitä käy kieltäminen. Jos tarvitset neuvoja hyvän videon kuvaamiseen, olet tullut aivan oikeaan paikkaan, sillä tässä artikkelissa käymme läpi muutamia pointteja ja neuvoja, miten videosta saa oikeasti hyvän ja laadukkaan. Näiden avulla onnistut tekemään mielenkiintoisen videon, joka kiinnostaa myös katsojia. Toivotamme sinulle nautinnollisia lukuhetkiä tämän videoista, kertovan artikkelimme parissa.

1. Käsikirjoita video ennen kuvaamista – turhalta vaikuttava välivaihe säästää sinut paljolta säätämiseltä

Ennen kuin aloitat kuvaamaan itse videota, laadi edes karkea käsikirjoitus, josta käy ilmi, mitä oikeastaan olet kuvaamassa, missä ja milloin. Näin säästyt itsekin paljolta säätämiseltä, kun et joudu turhaan kuvaamaan samaa kohtausta kahteen otteeseen, eikä mitään varmastikaan jää välistä. Vaikka tämä välivaihe saattaa tuntua ajan hukalta, säästää se sinulta loppupeleissä paljon aikaa ja tulet vielä kiittämään itseäsi siitä että teit sen.

2. Käytä kuvatessa laadukasta kameraa

Kuten jo aikaisemmin mainittu, hyvälaatuinen kamera on kaiken A ja O. Maailman paraskaan video ei näytä hyvältä, jos se on kuvattu surkeilla välineillä, joten kannattaa siis panostaa vaikkapa mresell.fi -sivuilla myytävään hyvään käytettyyn laitteeseen. Jos siis haluat videostasi oikeasti hyvän, unohda kännykän videonauhurit vallan. Panosta sen sijaan hyvään järjestelmäkameraan, jossa on laadukas video-ominaisuus,

3. Pidä kamera jalustalla kuvatessa – kukaan ei jaksa katsella koko ajan heiluvaa videota

Tämäkin saattaa tuntua paljolta turhalta työltä, mutta edes maailman parhaiten suunniteltu ja parhaalla kameralla kuvattu video ei ole hyvä, jos sen kuvaa vapaalla kädellä. Tällöin kamera heiluu liikaa ja tämä saa katsojan ärsyyntymään helposti, mikä johtaa videon katselun lopettamiseen.

4. Kuvaa ainoastaan hyvässä valaistuksessa – huono valo on lähes mahdotonta korjata jälkikäteen

Tämä on tärkeä asia muistaa – vaikka monia asioita voi korjata jälkituotannossa, hyvä valaistus on yksi asia, jonka lisääminen jälkikäteen on käytönnössä mahdotonta. Pidä siis huoli, että kuvauspaikalla on hyvä valo, jotta muuten kelvollinen videosi ei mene pilalle pelkän surkean valaistuksen takia.

5. Huolehdi myös äänityksestä

Kuvan laatu ei ole ainoa, josta pitää kantaa huolta videota kuvatessa. Myös äänen laadulla on tässä suuri merkitys. Pidä siis huoli, että äänentoisto pelaa videon vaatimalla tasolla. Tarvittaessa voi erillisillä välineillä äänittää ääntä videon päälle.

6. Editoi video huolella alusta loppuun – yksityiskohdilla on väliä

Editointi on videon tekemisen tärkeimpiä osia – tässä kohtaa siitä hiotaan varsinainen timantti! Varaudu käyttämään ediointiin jopa tuntikausia aikaa – se kannattaa.

7. Julkaise video ja aloita sen levittäminen

Kun video on valmis ja editoitu ja olet siihen itse tyytyväinen, aloita sen levitys haluamallasi alustalle, kuten sosiaalisessa mediassa. Tämän jälkeen onkin edessä kaikista mielenkiintoisin vaihe; videon saaman vastaanoton jännittäminen.

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *