Tubettaminen ja siinä onnistuminen

YouTube on tällä hetkellä yksi maailman suosituimmista hakukoneista, josta moni löytää ratkaisuja arjen ongelmiinsa tai sitten viihdettä iltoihinsa. Videoiden aiheet vaihtelevat laidasta laitaan ja aivan jokaiselle löytyy varmasti jokin sellainen kanava, joka kiinnostaa. Palveluun lisätään jopa 100 tuntia sisältöä minuutissa, eli katsottavaa riittää varmasti.

Mikäli teet videoita YouTubeen, olet tubettaja. Joillekin suomalaisille tämä on jopa ammatti ja täysin suomenkieliset tubettajat tekevät töitä täyspäiväisesti yltäen tuloillaan kevyesti keskiluokkaan. Tubettajaksi ryhtyminen kysyy ennen kaikkea innostusta ja paloa aihetta kohtaan. Digitaitojen ei tarvitse olla kovinkaan kaksiset, ja niitä voi aina treenata omaan tahtiin. Monien tubettajien sisällön laatu onkin parantunut ajan kuluessa.

Vinkkejä aloittelevalle tubettajalle

YouTuben videoissa on paljon laadullista vaihtelua. Joillain on taustallaan useamman henkilön tiimi käsikirjoittajia, kuvaajia ja markkinoijia. Toiset puolestaan tekevät kaiken itse. Yhden hengen pyörittämä kanava ei tietenkään ole välttämättä huono: esimerkiksi Mmiisas on tehnyt uransa lähes kokonaan itse ja pelkän kamerakännykän avulla.

Videoitaan voi alkaa kuvaamaan melkein missä ja mistä aiheesta tahansa. Suurin osa tekee tätä tosin kotoaan, jossa on jokin tietty nurkkaus tätä varten. Väriltään se on usein neutraali, mutta mitä jos hankkisitkin taustalle valokuvatapetin? Tällä tarkoitetaan sitä, että itse ottamastasi kuvasta kehitetään tapetti, jonka saat sitten laitettua seinällesi tavallisen tapetin tapaan. Palvelut, kuten Kotitapetti, auttaa sinua suunnittelussa ja kuvan mahdollisessa editoinnissa. Valokuvatapetilla saat kotiisi ja videoihisi aidosti persoonallisen taustan.

Editointi vie aikaa ja siihen tarvittavaa ohjelmaa voi joutua hieman hakemaan, varsinkin jos on aloittelija. Editointiin löytyy kuitenkin lukuisia hyviä ohjelmia usein jopa täysin ilmaiseksi. Osaa ei tarvitse edes ladata, vaan ne toimivat selaimessa, eli koneen muistia ei tarvitse uhrata.

Yksi tärkeä asia on tekstitys. Monet katsovat videoita esimerkiksi bussissa ja omia kuulokkeita ei välttämättä ole mukana. Video saattaa myös tulla vastaan sen verran spontaanisti, ettei kuulokkeita edes ehdi kaivaa laukusta. Siksi onkin tärkeää, että panostat videosi tekstitykseen. Tämän voi tehdä YouTubessa videon lataamisen yhteydessä tai sen jälkeen, ja vieläpä useammalla kielellä. Tekstitysten tekeminen vie aikaa, mutta tekstitetyt videot saavat aina enemmän näkyvyyttä kuin ilman tekstitystä.

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *