Netflix tai TV, miljöön on oltava kunnossa – remonttivinkkejä leffahirmuille

Kuinka usein viikon aikana istahdat sohvalle katsomaan televisiota? Vai oletko herkemmin kännykällä tai tabletilla, josta toistat esimerkisi YouTuben videoita tai Netflixin tuhansia sarjoja ja elokuvia? Soneran teettämän tutkimuksen mukaan suoratoistopalvelut ovat entistä suositumpaa ajanvietettä videoiden osalta, kun taas perinteinen, lineaarinen TV on yhä harvemman vapaa-ajan viettotapa. Korona-aikana lineaarisen TV:n suosio kasvoi hetkellisesti, kun ihmiset pakotetusti lukittautuivat oman kotinsa seinien sisään, mutta suosion nousu on todennäköisesti lyhytkestoista.

Oli kyseessä sitten suoratoistopalvelun videoiden tai perinteisen television katselu, kumpikaan ei suju ilman rentoa ja kodikasta miljöötä, jossa lempiohjelmia tai -videoita pääsee katselemaan. Jos sinun kodissasi uupuu tälläinen paikka ja kaikki on muutenkin vähän sinne päin kodin nurkkien osalta, kannattaa ehdottomasti harkita remonttia omien neliöiden sisään. Monelle meistä remontin ajatteleminenkin voi tuntua tuskaiselta, sillä jokainen on varmasti tietoinen siitä faktasta, että remontti voi tulla kalliiksi, jos siihen ei ole budjettimielessä varautunut. Jotta oman televisio- tai videonkatselunurkan saa mieluisaksi ja rentouttavaksi tilaksi, kannattaa ehdottomasti harkita Remonttilainan ottamista oman unelman rahoittamiseksi. Tässä artikkelissa saat vinkkejä eri suoratoistopalveluista ja niiden hallinnasta ja vertailun perinteisen TV:n ja suoratoistopalvelujen eroista. Lisäksi tässä artikkelissa annetaan vinkkejä siihen, miten voi toteuttaa remontin, joka palvelee jokaista sarja- ja leffafania varmasti.

Erilaiset suoratoistopalvelut ovat vuosi vuodelta suositumpia, kuin perinteinen TV – miten nämä kaksi tapaa katsoa leffoja ja sarjoja eroavat toisistaan?

Monen lapsuutta on värittänyt aamuiset lastenohjelmat sekä viikonlopun perheohjelmat, joita katsottiin koko perheen voimin. Lasten mentyä nukkumaan talouden aikuiset, ja ehkä teini-ikään tulleet lapset myös, katsoivat televisiosta jännittäviä sarjoja ja elokuvia. Kuten monessa muussakin aspektissa elämässämme, digitalisaatio on vaikuttanut myös television kuluttamiseen vapaa-ajalla. Internetin tultua tehokkaammaksi ja nopeammaksi ja yhä useamman ihmisen saataville sellaisena, alkoi 2010-luvun taitteessa uusi videokuvan kuluttamisen tapa. Ensin nuoret ja lapset siirtyivät television äärestä tietokoneelle katsomaan erityisesti YouTubesta videoita, ja myöhemmin aikuisetkin. 2020-luvulla suurin osa aikuisväestöstä kuluttaa vapaa-ajallaan normaalin, lineaarisen television lisäksi myös jotain suoratoistopalvelua.

Suoratoistopalveluja on olemassa tuhansia erilaisia. Suomessa suosituimmat ovat ehdottomasti kotimainen Yle Areena, Netflix, Viaplay, Elisa Viihde Aitio, uusi Disney + -palvelu sekä perinteinen YouTube. Myös TV-kanavat ovat luoneet omia suoratoistopalvelujaan, kuten MTV:n Katsomo -palvelu ja Nelosen Ruutu Plus -palvelu. Mutta miksi TV-kanavat ovat luoneet omat palvelunsa, jos kerta lineaarisen television katselu on vähentynyt? Syy piileekin juuri siinä. Siinä missä televisio tarjoaa sillä hetkellä etukäteen määritellyn ohjelman tai elokuvan ihmiselle katsottavaksi, suoratoistopalvelussa käyttäjä voi itse valita, milloin ja mitä katsoo. Se on varmasti syy palvelujen suosiolle ja suurin ero näiden kahden välillä. Toinen liittyy rahaan: TV:n katselu sinänsä ei maksa mitään, mutta suoratoistopalvelut ottavat aina jonkun hinnan palvelustaan.

Kun oma lempipalvelu on valittu, on aika laittaa miljöö kuntoon – remonttilaina auttaa

Kun tiedät mitä haluat katsoa, on tietenkin aika rentoutua ja uppoutua elokuvaan tai sarjaan. Se onnistuu vain niin, että kodin nurkat ja miljöö ovat kunnossa – muuten ympäristö häiritsee kokemusta eikä rentouta. Remonttilaina auttaa toteuttamaan tämän asian.

Optimaalisessa leffatilassa on tietenkin iso sohva, pöytä herkuille ja kunnossa olevat pinnat. Jos tapetti repsottaa ja listat ovat laittamatta paikalleen, voi keskittyminen mennä niiden murehtimiseen elokuvan tai sarjan sijaan. Remontin ohessa televisiolle kannattaa hankkia seinäteline, joka vapauttaa lattiatilaa ja tuo TV:n paremmalle katselukorkeudelle. Pistorasioita kannattaa remontissa sijoittaa ympäri huonetta, jotta laitteet saa latautumaan ja niiden sijoittelu on vapaampaa. Jos haluaa tumman huoneen, kannattaa tapetti tai maali valita tummissa sävyissä ja ikkunoihin laittaa pimennysverhot – näin videonkatselunautinto on maksimoitu!

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *